Rastellera de colors

Autor: Pep Molist
Il·lustracions: Alicia Varela
Editorial: Babulinka Books
Col·lecció: Minimini
Any de publicació: 2021
Llengua: Català, Castellà
Poesia infantil

Rastellera de colors és un poemari que gira al voltant dels colors, classificats per famílies i disposats talment els 44 llapis d’un estoig.

Va néixer tot observant la capsa de llapis de colors de la meva mare. De fa temps que una de les seves distraccions és pintar, combinar els colors i mantenir l’ordre dins del dibuix.
Sempre m’han fascinat els llargs estoigs de colors.

De l’estoig rectangular

que l’àvia m’ha regalat

no només m’enamora

l’extensa rastellera

de llapis de colors

que he llucat en alçar

la coberta de llautó.

Inquiet de mena com soc,

de cadascun dels colors,

en voldira conèixer

el nom i el cognom,

l’espai i l’època

de procedència,

la seva nissaga

i el camí transitat.

“…He de confessar que tot i que el meu color preferit és el groc, tinc debilitat per la gamma de marrons que ens regala en Pep. Tan difícil fer poemes amb el marró, o de caure en els tòpics o en la marranada, però ell, que sempre és molt elegant ens regala 5 poemes-color que fan les delícies. En Pep arriba allà a on no qualsevol ho fa: mira als infants als ulls, i els parla de tu a tu. I els omple de referències, d’universos descoberts per les lectores i lectors de mida petita, i d’universos per descobrir. I de la senzillesa d’una capsa de colors, fa un poemari d’aquells, que toquen l’ànima. Gràcies, Pep!”

Paula Jarrín al blog de Llibreria Al·lots https://allotsllegint.wordpress.com/2021/09/03/rastellera-de-colors/

“Pep Molist és un boníssim bibliotecari i escriptor. Aquest llibre funciona com una capsa plena de poemes sobre els colors. Són poemes molt enjogassats, fàcils d’interpretar, sense la filigrana poètica carneriana. Molist dona forma a una poesia ideal per a infants que juga amb les associacions i tant es pot llegir –a partir de cinc anys– com recitar en veu alta per als més petits. Els versos de l’autor són brillants i recorden a Joana Raspall o Núria Albó. La poesia no ha de ser només un deure escolar, és important tenir llibres que no només serveixin per aprendre a llegir, també a parlar i a jugar amb les paraules. El millor joc de paraules és el joc poètic. ”

Teresa Duran a Ara Llegim. 30 de desembre de 2021

“Una capsa de colors amb forma de llibre. Així es com es pot definir aquest tresor de 44 poemes-colors de Pep Molist. D’aquests, uns són força llargs, com «Turquesa», de més de trenta versos, o «Roig», de gairebé vint; la gran majoria són breus i amb un missatge força concentrat. Però tots toquen l’ànima del lector. Perquè si per alguna cosa destaca la poesia de Pep Molist és perquè sap penetrar a l’ànima de l’infant amb tot un conjunt de mots senzills, bonics i màgics, com són els colors que van desfilant, l’un al costat de l’altre, al llarg d’aquest poemari infantil…”

Moisès Selfa a Revista Faristol