Les quatre estacions d’en Bru

Autor: Pep Molist
Il·lustracions: Zuzanna Celej
Editorial: Pagès
Col·lecció: Nandibú
Any de publicació: 2016
Llengua: Català, Castellà
Contes infantils

Les quatre estacions d’en Bru presenta quatre contes amb quatre aventures quotidianes d’un ós anomenat Bru i la seva família. Un per cada estació de l’any. Tot i que els contes i els protagonistes són inventats, estan inspirats en la vida i els costums dels óssos bruns que es mouen pels Pirineus i per altres muntanyes semblants d’arreu del món. Els contes descriuen els primers anys de la vida d’en Bru, des que neix fins que es fa gran.

“És aquí, entre altres coses, on resideix el seu encert: en l’ús de paraules i frases entenedores, combinades amb una utilització continguda i acurada dels adjectius per descriure animals, escenaris o objectes. Alhora, l’obra beu de la tradició de les narracions d’animals per a la petita infància i demana una lectura íntima que va incorporant fets, conceptes descriptius i també abstractes amb els quals construir l’itinerari lector de qualsevol infant.”

Fragment de crítica de Nati Calvo a revista Faristol: http://www.clijcat.cat/faristol/critica/Les-quatre-estacions-den-Bru

“però els quatre contes són d’una sensibilitat tan gran que enamoren. En tot cas, sí que diria que són un reflex del vincle entre una mare i els seus fills, del fer-se gran, del créixer i caure i tornar-se a aixecar. De les pors, de la relació amb els germans i del lligam amb la natura…”

Fragment de crítica de Glòria Gorchs al blog de  Llibreria Al·lots: http://llibreriaallots.blogspot.com.es/2017/01/les-quatre-estacions-den-bru.htmlCatàleg biblioteques