L’hort del meu cor

Autor: Pep Molist
Il·lustracions: Sebastià Serra
Editorial: Animallibres
Col·lecció: La formiga; 121
Any de publicació: 2022
Llengua: Català
Poesia infantil

L’hort del meu cor és un nou poemari que inclou 66 poemes breus sobre les eines, les hortalisses, les herbes i les bestioles que trobem en un hort. Editat per Animallibres, a la col·lecció La Formiga, i il·lustrat amb precisió i delicadesa pel Sebastià Serra.
Literalment es pot dir que vinc de l’hort. Vaig néixer a casa, en un pis petit que ara ja no existeix, del carrer de l’Horta de Manlleu, i L’hort del meu cor era el que cuidava el meu pare, quan jo era un infant i l’acompanyava algunes tardes de primavera i d’estiu. És trobava al costat del canal i a prop de Can Serra, la fàbrica on ell treballava i que ja fa molts anys que tampoc existeix.
Mentre ell en tenia cura, jo m’entretenia tot engiponant curses amb trossos de canya pel corrent ràpid del reg, esmicolant terrossos de terra o jugant amb els escarabats de la patata.
Mentre jo l’escrivia, les imatges que tenia al cap provenien sobretot d’aquells moments i d’aquell entorn.
El vaig escriure el 2020; el 2021 va ser l’Any internacional de les fruites i les verdures; i apareix el 2022. Aix! L’hort és actualitat cada any, i gairebé cada dia de cada any s’ha de cuidar si en vols treure algun fruit.
Per mostra, un dels poemes que més m’agrada:

El tomàquet, vergonyós,
veu el sol
i es torna vermellós.