La Maleta del viatger

Autor: Molist, Pep
Il·lustracions: Clariana, Anna
Editorial: Tushita
Col·lecció:
Any de publicació: 2020
Llengua: Català
Narrativa infantil

La Maleta del viatger és un catàleg il·lustrat dels equipatges d’alguns dels personatges literaris més populars en emprendre els seus viatges i les seves aventures: Dorothy d’El màgic d’Oz; el Gran Amic Gegant; Harry Potter; Philleas Fogg; Mary Poppins… i fins a catorze. El fil conductor corre a càrrec de la Laia, una lectora empedreïda de dotze anys, que no sap què ha de posar a la maleta i revisa la d’aquests coneguts aventurers.

La Maleta del viatger està il·lustrat per Anna Clariana i es va gestar fa dos o tres anys a la Fira Liberisliber de Besalú quan l’Enric Soler Raspall, editor de Tushita -especialitzada en literatura de viatges- em comentava que tenia ganes d’iniciar una línia infantil relacionada amb la temàtica de l’editorial. Vaig agafar la idea al vol, vaig observar amb lupa el catàleg de Tushita on vaig descobrir una col·lecció anomenada La maleta del viatger. I tot seguit, va sorgir la idea de bastir el projecte: un catàleg de la literatura de viatges i d’aventures per a infants. Va tenir tan bona acollida que va viatjar fins a convertir-se en llibre.

La Maleta del viatger és un llibre per a tota la família i també per a tots aquells que estimen la literatura infantil de tots els temps.

 

Fragment de crítica de Teresa Duran a Revista Faristol: “A alguns lectors aquestes pàgines els revifaran el record de lectures ja realitzades, a d’altres els serviran per prendre nota de possibles lectures a fer, i tots plegats veurem desfilar un seguit de títols, breument sintetitzats, tant de trajectes com de bagatges: la cistella de la Caputxeta per anar al bosc, la bossa sense fons de Mary Poppins, el pesat bagul de Harry Potter…

El llibre crida l’atenció més pel que té d’original i ben sistematitzat…”