La Maleta del viatger

Autor: Molist, Pep
Il·lustracions: Clariana, Anna
Editorial: Tushita
Col·lecció:
Any de publicació: 2020
Llengua: Català
Narrativa infantil

La Maleta del viatger és un catàleg il·lustrat dels equipatges d’alguns dels personatges literaris més populars en emprendre els seus viatges i les seves aventures: Dorothy d’El màgic d’Oz; el Gran Amic Gegant; Harry Potter; Philleas Fogg; Mary Poppins… i fins a catorze. El fil conductor corre a càrrec de la Laia, una lectora empedreïda de dotze anys, que no sap què ha de posar a la maleta i revisa la d’aquests coneguts aventurers.

La Maleta del viatger està il·lustrat per Anna Clariana i es va gestar fa dos o tres anys a la Fira Liberisliber de Besalú quan l’Enric Soler Raspall, editor de Tushita -especialitzada en literatura de viatges- em comentava que tenia ganes d’iniciar una línia infantil relacionada amb la temàtica de l’editorial. Vaig agafar la idea al vol, vaig observar amb lupa el catàleg de Tushita on vaig descobrir una col·lecció anomenada La maleta del viatger. I tot seguit, va sorgir la idea de bastir el projecte: un catàleg de la literatura de viatges i d’aventures per a infants. Va tenir tan bona acollida que va viatjar fins a convertir-se en llibre.

La Maleta del viatger és un llibre per a tota la família i també per a tots aquells que estimen la literatura infantil de tots els temps.