Joan Maragall

Autor: Pep Molist
Il·lustracions: Ignasi Blanch
Editorial: Baula
Col·lecció: Vull conéixer
Any de publicació: 2010
Llengua: Català
Coneixements

Joan Maragall i Gorina (1860-1911) va néixer i morir a Barcelona. La seva extensa obra poètica ha perdurat fins als nostres dies. La seva obra en prosa (assaig, articles periodístics, correspondència) també és força rellevant.
Aquest llibre vol donar a conèixer, amb unes breus pinzellades, la seva vida, que va transcórrer no solament a la ciutat on va néixer i morir, sinó en diversos indrets de Catalunya, com bé reflecteixen els seus poemes, molts dels quals estan ambientats a la muntanya o al mar. El llibre també serveix d’introducció a la seva obra. Els diversos moments de la seva vida i obra estan il·lustrats amb un dibuix o amb un poema.

“Llibre inclassificable, a mig camí entre la biografia i l’antologia, en format d’àlbum, amb una il·lustració molt notable d’Ignasi Blanch, que resol de manera eficaç la relació entre el personatge i el paisatge, amb un ús intencionat del color que evidencia allò més significatiu de cada escena. Per a un públic ben ampli. Pot ser llegit i comprès a partir dels nou anys.”

Fragment de crítica de Mònica Baró a Faristol: http://www.clijcat.cat/faristol/critica/Joan-Maragall