El carnestoltes del cel

Autor: Pep Molist
Il·lustracions: Valentí Gubianas
Editorial: Zenobita
Col·lecció:
Any de publicació: 2014
Llengua: Català
Narrativa infantil

Zenobita edicions publica El carnestoltes del cel per encàrrec de l’Orfeó Manresà i amb motiu del 10è aniversari d’aquesta fundació.

Es tracta d’un conte infantil que té com a protagonista la Guida, una nena manresana molt imaginativa, i els fenòmens atmosfèrics (el vent, els núvols, la pluja, els llamps, els trons, l’arc de Sant Martí, la neu i la boira): junts faran una festa per animar al Sol, que està trist. És tant gran l’espectacle que acaben creant que tots els ciutadans s’apunten a la diversió, disfressant-se i fent una rua per la ciutat.

Del conte, els autors n’han creat vuit cançons lligades a l’argument i especialment als fenòmens atmosfèrics. És per aquest motiu que l’obra es presenta junt amb les lletres de les cançons i les partitures de la cantata, i també inclou un CD amb el repertori cantat pel cor infantil i jove de l’Orfeó Manresà i amb les versions instrumentals sense veu.

Sobre l’orígen del projecte i del llibre a: http://llibrestranquils.blogspot.com.es/2014/05/el-carnestoltes-del-cel.html

“No és la primera vegada que Pep Molist escriu sobre el sol. Ja ens va deixar molt bon gust de boca amb El senyor sol i la senyora eriçó. En aquesta ocasió, el conte musical és un treball en equip entre els bagencs Pep Molist, el compositor Marc Dalmases i l’il·lustrador Valentí Gubianas que val la pena conèixer, no només perquè està ple de color, ritme i alegria en tota la trama de la història i en les cançons que l’acompanyen, sinó perquè el fet de llegir-lo i escoltar-lo realment encomana l’alegria de la qual ens parla.”

Fragment de crítica de Silvia Lanau a revista Faristol: http://www.clijcat.cat/faristol/critica/-El-Carnestoltes-del-cel-Catàleg biblioteques